Recept

Smetanové fazole s kysaným zelím a masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 32906

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1,5 kávová lžička Cukr krupice
400 g Fazole bílé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
8 g Pepř černý celý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1,3 dl Smetana 33% (šlehačka)
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
300 g Vepřový bok
1,5 l Voda pitná
250 g Zelí kysané
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 952 kcal
Kilojoule 3 983kJ
20% Sacharidy 74 g
82% Tuky 61 g
22% Sodík 436 mg
54% Bílkoviny 31 g

Smetanové fazole s kysaným zelím a masem postup přípravy receptu:

1

Den předem si promyjeme bílé fazole v sítu pod tekoucí vodou, potom je namočíme do hrnce s 1.5 litrem vody.

2

Druhý den si omyjeme vepřový bůček, pokrájíme ho na kostky, přidáme ho k fazolím se solí (1.5 lžičky), bobkovým listem a celým černým kořením (6 zrnek) a uvaříme fazole s masem doměkka. Vaříme pomalu asi 1 hodinu.

3

Očistíme si cibuli, česnek, cibuli pokrájíme je nadrobno, česnek prolisujeme.

4

V druhém hrnci si na sádle zpěníme cibuli, přidáme k ní kysané zelí, které ochutíme 1/2 lžičkou soli, 1 a 1/2 lžičkou cukru, 1/2 lžičkou černého pepře a česnekem. Zelí promícháme a dusíme asi 10 minut. Potom k němu přidáme uvařené fazole s masem a vývarem, krátce povaříme, přimícháme smetanu s rozmíchanou moukou a vaříme dále 5 minut.

Poznámka

Ke smetanovým fazolím podáváme houskový knedlík nebo pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept