Smetanové fazole s kysaným zelím a masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanové fazole s kysaným zelím a masem
Smetanové fazole s kysaným zelím a masem
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 32906 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1,5 kávová lžička | Cukr krupice |
400 g | Fazole bílé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
8 g | Pepř černý celý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1,3 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
2 kávová lžička | Sůl |
300 g | Vepřový bok |
1,5 l | Voda pitná |
250 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 98,5mg |
Draslík | 336,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Pepř černý celý, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřový bok, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole bílé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanové fazole s kysaným zelím a masem postup přípravy receptu:
1 | Den předem si promyjeme bílé fazole v sítu pod tekoucí vodou, potom je namočíme do hrnce s 1.5 litrem vody. |
2 | Druhý den si omyjeme vepřový bůček, pokrájíme ho na kostky, přidáme ho k fazolím se solí (1.5 lžičky), bobkovým listem a celým černým kořením (6 zrnek) a uvaříme fazole s masem doměkka. Vaříme pomalu asi 1 hodinu. |
3 | Očistíme si cibuli, česnek, cibuli pokrájíme je nadrobno, česnek prolisujeme. |
4 | V druhém hrnci si na sádle zpěníme cibuli, přidáme k ní kysané zelí, které ochutíme 1/2 lžičkou soli, 1 a 1/2 lžičkou cukru, 1/2 lžičkou černého pepře a česnekem. Zelí promícháme a dusíme asi 10 minut. Potom k němu přidáme uvařené fazole s masem a vývarem, krátce povaříme, přimícháme smetanu s rozmíchanou moukou a vaříme dále 5 minut. |
Poznámka
Ke smetanovým fazolím podáváme houskový knedlík nebo pečivo.