Bílé fazole s kroupami a škvarky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílé fazole s kroupami a škvarky
Bílé fazole s kroupami a škvarky
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 32907 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibule |
300 g | Fazole bílé |
200 g | Kroupy ječné |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
2 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Vegeta |
200 g | Vepřové škvarky |
2,5 l | Voda pitná |
300 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 5,8mg |
Draslík | 222,6mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole bílé, Kroupy ječné, Pepř černý mletý, Vegeta, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílé fazole s kroupami a škvarky postup přípravy receptu:
1 | Den předem namočíme promyté bílé fazole do studené vody a druhý den je uvaříme doměkka s 1.5 litrem vody a 1 lžičkou soli. Vaříme je přibližně 1 hodinu. Kroupy promyjeme, dáme do druhého hrnce s 1 litrem vody a 1/2 lžičkou soli a uvaříme je doměkka. Kroupy vaříme asi 40 minut. Uvařené kroupy a fazole scedíme. |
2 | Očistíme cibuli a pokrájíme nadrobno. |
3 | V hrnci na rozpáleném sádle zpěníme cibuli, přimícháme na kousky pokrájené škvarky, scezené kroupy s fazolemi, ochutíme 1/2 lžičkou soli, 1 lžičkou Vegety a 1/2 lžičkou černého pepře. Promícháme a podáváme s kysaným zelím. |