Recept

Krkonošská játra s vepřovým bůčkem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 32908
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Játra vepřová
0,5 polévková lžíce Kečup ostrý
0,5 kávová lžička Kmín drcený
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej olivový
0,5 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
1 hrst Ořechy vlašské
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sardelová pasta
0,5 kávová lžička Sůl
200 g Vepřový bok
150 g Žampiony - sterilované
1 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 597 kcal
Kilojoule 2 497kJ
3% Sacharidy 11 g
61% Tuky 46 g
26% Sodík 527 mg
62% Bílkoviny 35 g

Krkonošská játra s vepřovým bůčkem postup přípravy receptu:

1

Vepřová játra a bůček bez kosti omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky velikosti sousta a dáme do mísy. Bůček v osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem.

2

V hluboké pánvi si na rozpáleném oleji játra restujeme ze všech stran dozlatova, pak je vyjmeme a odložíme do mísy. Na ten samý tuk přidáme kostky bůčku a pod pokličkou ho chvíli dusíme. Potom maso poprášíme hladkou moukou, sladkou paprikou, promícháme a restujeme dozlatova. Přidáme žampiony, sardelovou pastu, znovu promícháme, doložíme játra, hrst vlašských ořechů, podlijeme zeleninovým vývarem a chvíli společně dusíme. Nakonec játra s masem dochutíme worcestrovou omáčkou a ostrým kečupem a podle chuti dosolíme (0.5 lžičky).

Poznámka

Krkonošská vepřová játra podáváme podle chuti s hranolky, rýží nebo s pečenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept