Recept

Minutková vepřová kýta na krkonošský způsob

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 32909

Ingredience

500 g Vepřová kýta
marináda
1 ks Cibule
1 ks Feferony
1 kávová lžička Kari koření
2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Omáčka pikantní worcesterová
4 polévková lžíce Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Minutková vepřová kýta na krkonošský způsob
4 polévková lžíce Olej olivový

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 442 kcal
Kilojoule 1 850kJ
3% Sacharidy 10 g
43% Tuky 32 g
4% Sodík 90 mg
47% Bílkoviny 27 g

Minutková vepřová kýta na krkonošský způsob postup přípravy receptu:

1

Připravíme si marinádu: do mísy dáme 2 lžíce olivového oleje, 2 žloutky, 2 lžíce maizeny, 0.5 lžičky pikantního worcestru, 1 lžičku kari koření, velmi drobně nakrájenou cibuli, 1 pokrájenou feferonku a 4 lžíce černého piva. Marinádu dobře promícháme.

2

Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a pokrájíme na tenké nudličky, které zamícháme do marinády a dáme do chladničky na 12 hodin uležet.

3

Druhý den maso restujeme na rozpáleném olivovém oleji (4 lžíce).

Poznámka

Marinovanou kýtu na krkonošský způsob podáváme s hranolky nebo k ní podáváme malé bramboráčky a zeleninovou oblohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept