Minutková vepřová kýta na krkonošský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Minutková vepřová kýta na krkonošský způsob
Minutková vepřová kýta na krkonošský způsob
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 32909 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Vepřová kýta |
marináda | |
---|---|
1 ks | Cibule |
1 ks | Feferony |
1 kávová lžička | Kari koření |
2 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Omáčka pikantní worcesterová |
4 polévková lžíce | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Minutková vepřová kýta na krkonošský způsob | |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 268,9mg |
Draslík | 486,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vepřová kýta, Cibule, Feferony, Kari koření, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Olej olivový extra panenský, Omáčka pikantní worcesterová, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Minutková vepřová kýta na krkonošský způsob postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si marinádu: do mísy dáme 2 lžíce olivového oleje, 2 žloutky, 2 lžíce maizeny, 0.5 lžičky pikantního worcestru, 1 lžičku kari koření, velmi drobně nakrájenou cibuli, 1 pokrájenou feferonku a 4 lžíce černého piva. Marinádu dobře promícháme. |
2 | Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a pokrájíme na tenké nudličky, které zamícháme do marinády a dáme do chladničky na 12 hodin uležet. |
3 | Druhý den maso restujeme na rozpáleném olivovém oleji (4 lžíce). |
Poznámka
Marinovanou kýtu na krkonošský způsob podáváme s hranolky nebo k ní podáváme malé bramboráčky a zeleninovou oblohu.