Hrachovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrachovka
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3291 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 kostka | Bujón hovězí |
2 stroužek | Česnek |
500 g | Hrách vařený |
2 kávová lžička | Majoránka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 plátek | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 8,3mg |
Draslík | 325,4mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 120,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Česnek, Hrách vařený, Majoránka, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrachovka postup přípravy receptu:
1 | Předvařený hrách uvaříme. Nasucho upražíme uzenou slaninu, přidáme máslo a necháme ho rozpustit. Přisypeme mouku a mícháme, až se jíška zapraží. |
2 | Horkou, řídkou jíšku nalijeme do uvařeného hrachu, přidáme kostku bujónu, špetku papriky, sůl, pepř, majoránku a vaříme asi 20 minut, nakonec vmícháme prolisovaný česnek. |