Královský kuřecí salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Královský kuřecí salát
Královský kuřecí salát
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 32911 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Chléb pšeničný (bílý) |
3 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
60 g | Hrozinky |
1 polévková lžíce | Kari koření |
1 ks | Kuře |
150 ml | Majonéza |
100 g | Mandle |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 g | Pepř černý celý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
75 g | Řecký jogurt |
2 ks | Rukola |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 98g |
---|---|
Cholesterol | 321,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,2mg |
Vitamín E | 8,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Citronová šťáva, Hrozinky, Kari koření, Kuře, Mandle, Pepř černý celý, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majonéza, Olej olivový, Protlak rajčatový, Řecký jogurt, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Královský kuřecí salát postup přípravy receptu:
1 | Do hlubokého hrnce vložíme omyté a očištěné kuře, přidáme bobkový list, 8 kuliček celého pepře, 2 cibule, vše osolíme a zalijeme studenou vodou tak, aby bylo kuře celé ponořené. Přivedeme k varu, zmírníme teplotu a na mírném ohni vaříme 45 minut. Poté kuře vyndáme, necháme vychladnout, odstraníme kůži a maso obereme od kostí a nakrájíme na kousky. |
2 | Cibuli nasekáme nahrubo a na pánvi s olejem opečeme dozlatova. Přidáme kari koření a zamícháme, poté přidáme rajčatový protlak a opět zamícháme. Nakonec přimícháme červené víno, citronovou šťávu a mícháme do zhoustnutí. Směs necháme vychladnout a rozmixujeme ji. |
3 | V misce promícháme majonézu s jogurtem a 2 lžícemi kořeněné pasty. Přidáme kuřecí maso, hrozinky a vše promícháme. Směs rozdělíme na připravené talíře a posypeme mandlovými lupínky. |
Poznámka
Podáváme s rukolou a křupavým opečeným chlebem.