Salát Cardini - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát Cardini
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 32916 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
1 ks | Bageta |
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Salát římský |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
Zálivka | |
---|---|
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
200 ml | Olej olivový extra panenský |
2 ks | Sardelové řezy |
1 kávová lžička | Sýr Parmezán |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 84g |
---|---|
Cholesterol | 185,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,0mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Česnek, Salát římský, Sůl, Sýr Parmezán, Citronová šťáva, Sardelové řezy, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý, Hořčice Dijonská, Olej olivový extra panenský, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát Cardini postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vložíme 2 žloutky, 200 ml olivového oleje, 2 lžíce citronové šťávy, 2 ks sardelek v oleji, 3 lžičky dijonské hořčice, 1 lžičku strouhaného parmazánu, 1 lžičku worcesterské omáčky a vše důkladně ušleháme. |
2 | Bagetu nakrájíme na kostičky a nasucho ji opečeme v troubě. Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme na něj celé oloupané stroužky česneku, bagetu z trouby vyjmeme a dopečeme ji na česnekovém oleji na pánvi. |
3 | Kuřecí maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky, jemně ho osolíme, opepříme a opečeme na pánvi z níž jsme vyjmuli bagetu. Opékáme zprudka. |
4 | Salát omyjeme, očistíme a nakrájíme na větší kousky. Zbytek parmazánu nastrouháme na hoblinky. |
5 | Do salátu přidáme opečenou bagetu a zalijeme připravenou zálivkou. Vše důkladně promícháme, navrch rozložíme plátky opečeného kuřecího masa a ozdobíme parmazánem. |