Jednoduchý recept

Miletínské medailonky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 32920
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kávová lžička Hořčice plnotučná
2 ks Kapie sterilovaná
1,5 dl Lák
3 polévková lžíce Olej olivový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
2 ks Šalotka
1 kávová lžička Sůl
320 g Vepřová panenka

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 436 kcal
Kilojoule 1 824kJ
11% Sacharidy 39 g
20% Tuky 15 g
40% Sodík 790 mg
65% Bílkoviny 37 g

Miletínské medailonky postup přípravy receptu:

1

Šalotku oloupeme a pokrájíme nadrobno. Sterilované kapie vyjmeme z nálevu a pokrájíme na nudličky.

2

Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a nakrájíme ji na plátky o síle asi 1.5 cm. Pěstí maso rozmáčkneme, osolíme podle chuti, opepříme čerstvě pomletým pepřem 4 barev a potřeme plnotučnou hořčicí. Medailonky dáme do mísy a necháme v chladu 15 minut odležet.

3

V hlubší pánvi rozpálíme olivový olej a maso zprudka restujeme z obou stran dozlatova. Maso musí být uprostřed krvavé. Pak je vyjmeme z tuku, na něj dáme cibuli s kapií, krátce osmahneme, přilijeme lák z nakládané kapie (asi 1.5 dl), maso vrátíme zpět, promícháme a vše krátce v pikantní šťávě krátce osmažíme.

4

Podáváme s přílohami podle chuti.

Poznámka

K medailonkům z Miletína podáváme podle chuti dušenou rýži, nebo hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept