Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 32921

Ingredience

2 ks Bageta
400 g Brambory vařené
1 polévková lžíce Citronová šťáva
200 g Fazolové lusky zelené
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
50 g Olivy černé
1 ks Pažitka
3 ks Rajčata
400 g Tuňák ve vlastní šťávě
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 708 kcal
Kilojoule 2 962kJ
28% Sacharidy 99 g
18% Tuky 14 g
63% Sodík 1 g
88% Bílkoviny 50 g

Nicoise a tuňákem postup přípravy receptu:

1

Vejce vaříme 10 minut tak, aby byla uvařená natvrdo. Po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Fazolky očistíme, omyjeme a vložíme do osolené vroucí vody. Povaříme je asi 4 minuty. Poté je scedíme a propláchneme.

2

Rajčata omyjeme a nakrájíme na špalíčky, pažitku omyjeme a nasekáme nahrubo a uvařené menší brambory překrojíme na čtvrtky.

3

Ve velké míse smícháme rajčata, vejce, tuňáka, olivy, pažitku a brambory. Nakonec přidáme uvařené fazolky a vše důkladně promícháme. Před podáváním salát přelijeme olivovým olejem smíchaným s citronovou šťávou.

Poznámka

Podáváme s opečenou bagetou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept