Nicoise a tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nicoise a tuňákem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 32921 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
2 ks | Bageta |
400 g | Brambory vařené |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
200 g | Fazolové lusky zelené |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
50 g | Olivy černé |
1 ks | Pažitka |
3 ks | Rajčata |
400 g | Tuňák ve vlastní šťávě |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 99g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 906,8mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Brambory vařené, Citronová šťáva, Fazolové lusky zelené, Pažitka, Rajčata, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Olivy černé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Tuňák ve vlastní šťávě nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Nicoise a tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Vejce vaříme 10 minut tak, aby byla uvařená natvrdo. Po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Fazolky očistíme, omyjeme a vložíme do osolené vroucí vody. Povaříme je asi 4 minuty. Poté je scedíme a propláchneme. |
2 | Rajčata omyjeme a nakrájíme na špalíčky, pažitku omyjeme a nasekáme nahrubo a uvařené menší brambory překrojíme na čtvrtky. |
3 | Ve velké míse smícháme rajčata, vejce, tuňáka, olivy, pažitku a brambory. Nakonec přidáme uvařené fazolky a vše důkladně promícháme. Před podáváním salát přelijeme olivovým olejem smíchaným s citronovou šťávou. |
Poznámka
Podáváme s opečenou bagetou.