Salát z červené řepy a piniových oříšků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z červené řepy a piniových oříšků
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 32928 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
1 ks | Červená řepa |
2 ks | Cibule |
25 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
50 g | Oříšky piniové |
1 ks | Pažitka |
200 g | Salát Polníček |
Zálivka | |
---|---|
1 polévková lžíce | Hořčice |
2 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
2 polévková lžíce | Olej z vlašských ořechů |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 806,7mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,1mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Cibule, Olej arašídový (podzemnicový), Oříšky piniové, Pažitka, Olej arašídový (podzemnicový) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Salát Polníček, Hořčice, Olej z vlašských ořechů mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z červené řepy a piniových oříšků postup přípravy receptu:
1 | Polníček omyjeme a osušíme. V misce smícháme olej z vlašských ořechů, arašídový olej, dijonskou hořčici, osolíme a připravenou zálivku odložíme stranou. |
2 | Cibuli očistíme a nakrájíme na proužky. Na pánvi rozpálíme olej, cibulové proužky zaprášíme hladkou moukou a opečeme je na pánvi dokřupava. Proužky vyjmeme a odložíme na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk. |
3 | Řepu omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Ve vyšší vrstvě oleje je osmažíme dokřupava. Poté vyjmeme z pánve a odložíme na kuchyňský papír. |
4 | Na připravené talíře dáme polníček, na který rozložíme cibulové proužky, plátky červené řepy, vše zalijeme připravenou zálivkou a posypeme piniovými oříšky a pažitkou. |