Recept

Krkonošský závitek s kysaným zelím a hříbky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 32929

Ingredience

1,5 kávová lžička Cukr krupice
70 g Hříbky čerstvé
0,5 kávová lžička Kmín drcený
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Slanina vepřová
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
600 g Vepřový bok
3 dl Voda pitná
200 g Zelí kysané
3 stroužek Česnek
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,006 kcal
Kilojoule 4 209kJ
6% Sacharidy 23 g
125% Tuky 93 g
28% Sodík 561 mg
34% Bílkoviny 19 g

Krkonošský závitek s kysaným zelím a hříbky postup přípravy receptu:

1

Připravíme náplň. Oloupanou šalotku nakrájíme nadrobno. Očistíme a omyjeme hříbky a nasekáme je na kousky. Slaninu pokrájíme na kostičky.

2

V pánvi rozehřejeme 1 lžíci sádla, přidáme slaninu a osmažíme dozlatova, potom přidáme šalotku, zpěníme ji, přidáme houby, kysané zelí, ochutíme solí (0.5 lžičky), cukrem (1.5 lžičky), kmínem, pepřem a dusíme ve vlastní šťávě asi 10 minut, až se vydusí.

3

Prorostlý bůček bez kosti pokrájíme na větší plátky o síle 1.5 cm. Plátky rozklepeme, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme (1.5 lžičky), opepříme, položíme na ně 1-2 lžíce náplně, závitky zatočíme tak, aby náplň byla dobře zabalená, okraje masa připevníme párátky a závitky obalíme v hladké mouce.

4

V menším pekáči na rozpáleném oleji závitky osmažíme z každé strany dozlatova, přilijeme vodu (přibližně 3 dl) a pekáč se závitky dáme do předem vyhřáté trouby.

5

Pečeme při 220 °C asi 45-50 minut. Občas podlijeme výpekem, (pokud se vyvaří, dolijeme trochou vody). Když jsou závitky upečené, podáváme k nim přílohy podle chuti.

Poznámka

Krkonošské závitky podáváme s bramborovou kaší nebo dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept