Recept

Krokety z drůbežího masa

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 3293
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

0,5 ks Cibule
1 dl Hovězí vývar základní
200 g Kuřecí maso vařené
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 špetka Muškátový květ
1 kávová lžička Petržel - nať
1 ks Salát hlávkový
2 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
100 g Tuk
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 444 kcal
Kilojoule 1 856kJ
2% Sacharidy 6 g
49% Tuky 37 g
13% Sodík 255 mg
37% Bílkoviny 21 g

Krokety z drůbežího masa postup přípravy receptu:

1

Najemno pokrájenou cibuli zpěníme na másle do zlatova, zasypeme moukou a usmažíme světlou jíšku. Jíšku zalijeme trochou vývaru nebo mlékem a vymícháme do husté hmoty. Poté odstavíme a jakmile je hmota polovychladlá, vmícháme žloutky a jemně nasekanou petrželovou nať, špetku muškátového květu a masa pokrájeného na kostičky. Vše dle chuti a potřeby osolíme a řádně rozmícháme.

2

Tác posypeme strouhanou houskou (nebo strouhankou). Z připravené směsi budeme tvarovat krokety ve tvaru malých válečků, které omočíme v rozšlehaných bílcích a opět obalíme ve strouhané housce.

3

Takto připravené krokety osmažíme v rozehřátém tuku a po vyjmutí pokládáme na papírový ubrousek, aby zbylý tuk okapal.

4

Krokety podáváme na salátových listech ochucených marinádou.

Poznámka

Maso můžeme použít dušené z kuřete, králíka nebo telecího masa. Pokud nemáme vývar, lze jej nahradit mlékem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept