Řízek pro Rumcajse - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řízek pro Rumcajse
Řízek pro Rumcajse
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 32931 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule červená |
4 špetka | Koření grilovací |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
100 g | Slanina vepřová |
58 g | Strouhanka |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1,5 kávová lžička | Tabasco |
3 ks | Vejce slepičí |
600 g | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 304,5mg |
Draslík | 665,9mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 212,4mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej slunečnicový, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Tabasco, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Koření grilovací, Pepř 4 barev, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řízek pro Rumcajse postup přípravy receptu:
1 | Vepřové omyté a osušené kotlety (bez kosti) naklepeme, osolíme, z každé strany je opepříme čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Z jedné strany posypeme grilovacím kořením a z druhé strany řízky potřeme rozetřeným česnekem. |
2 | V pánvi rozpálíme olej. Řízky obalíme nejdříve ve strouhance, pak je namočíme do rozšlehaných vajec a dáme je smažit na rozpálený olej. Smažíme z každé strany dozlatova. Před koncem smažení řízky pokapeme chilli tabascem. Pak je vyjmeme, dáme na talíře a do omastku přidáme plátky slaniny a kolečka červené cibule. Krátce vše restujeme dorůžova. |
3 | Každý řízek ozdobíme plátky slaniny a kolečky červené cibule. Podáváme s přílohou podle chuti. |