Fussilli s houbami a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fussilli s houbami a rajčaty
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 32934 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
225 g | Houby čerstvé |
15 g | Houby sušené |
45 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
1 hrst | Roketa |
1 kávová lžička | Sůl |
450 g | Těstoviny Fusilli |
120 ml | Víno bílé |
175 ml | Voda pitná |
475 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 101g |
---|---|
Cholesterol | 2,1mg |
Draslík | 674,0mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 333,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Rajčata, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Houby sušené, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Roketa, Těstoviny Fusilli, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fussilli s houbami a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Sušené houby dáme do misky, zalijeme teplou vodou a necháme 20 minut máčet. Poté houby přendáme do síta položeného přes misku a rukama z hub vymačkáme všechnu tekutinu. Houby nakrájíme na jemné kousky. |
2 | V pánvi zahřejeme olej a smažíme česnek a petržel pokrájené na malé kousky. Přimícháme rajčata nakrájená na tenké proužky a houby. Smažíme 5 minut na mírném ohni a často mícháme. |
3 | Přilijeme víno, vaříme 5 minut, aby se tekutina mírně vyvařila. Poté přisypeme nakrájené čerstvé houby. Přilijeme vývar a povaříme bez poklice na mírném ohni 20 minut, až se omáčka částečně vyvaří a zhoustne. |
4 | Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu |
5 | Omáčku ochutnáme a dle potřeby dokořeníme. Hotové těstoviny smícháme s omáčkou a ihned podáváme posypané nakrájenou roketou. |