Fettuccine s máslem a parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fettuccine s máslem a parmezánem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 32937 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
115 g | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny Fettuccine |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 34,6mg |
Draslík | 27,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fettuccine s máslem a parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme dle návodu v hrnci s vroucí osolenou vodou. Slijeme a necháme dostatečně okapat, poté nasypeme do mísy. |
2 | Postupně přidáváme máslo nakrájené na menší kousky a nastrouhaný parmezán a pokaždé promícháme, aby se vše rovnoměrně spojilo. Osolíme, opepříme a ihned podáváme. |