Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 32938
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 hrst Bazalka
1 kostka Bujón zeleninový
2 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 kávová lžička Cukr krupice
450 g Lilek
30 ml Olej olivový
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 hrst Petržel - nať
8 ks Rajčata
4 g Šafrán
1 špetka Sůl
60 ml Víno červené
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 152 kcal
Kilojoule 635kJ
5% Sacharidy 17 g
13% Tuky 10 g
4% Sodík 74 mg
6% Bílkoviny 3 g

Omáčka z lilků postup přípravy receptu:

1

V pánvi zahřejeme olej a vložíme celou chilli papričku, česnek a polovinu nakrájené petržele. Stroužky česneku mírně podrtíme vařečkou, aby pustily více šťávy. Pánev přikryjeme poklicí a smažíme na mírném ohni 10 minut, občas zamícháme.

2

Odstraníme chilli papričku. Do pánve vložíme nakrájený lilek spolu se zbytkem petržele a bazalkou. Přilijeme polovinu vody. Do pánve nadrobíme kostku sušeného vývaru a mícháme dokud se nerozpustí. Poté pánev přikryjeme poklicí, často mícháme a dusíme 10 minut.

3

Přimícháme oloupaná rajčata pokrájená nadrobno. Poté přilijeme víno, přidáme cukr, šafránový prášek a papriku. Dle chuti osolíme a opepříme a přilijeme zbývající vodu. Promícháme, znovu přikryjeme a povaříme dalších 35 minut. Občas zamícháme. Omáčku ochutnáme a dle potřeby dokořeníme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept