Plněná pečeně z Úpic - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněná pečeně z Úpic
Plněná pečeně z Úpic
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32939 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Hrozinky |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 šálek | Křížaly (sušená jablka) |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 cl | Rum |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
2 kávová lžička | Sůl |
1 šálek | Švestky sušené |
600 g | Vepřová krkovička |
1,2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 155,9mg |
Draslík | 811,3mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrozinky, Kmín celý, Křížaly (sušená jablka), Rum, Sádlo škvařené, Sůl, Švestky sušené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněná pečeně z Úpic postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou krkovici (bez kosti) vcelku omyjeme, osušíme a rozřízneme ji tak, že do ní uprostřed uděláme velkou kapsu. Maso uvnitř kapsy a z vnější strany osolíme a opepříme. |
2 | Šálek (2 dl) sušených švestek bez pecek, šálek křížal (sušená jablka) a 1/4 šálku hrozinek promyjeme v sítu a dáme do mísy. Zalijeme je studenou vodou (1 l) a 2 cl rumu na 30 minut. |
3 | Scezené ovoce promícháme a naplníme jím masovou kapsu. Konce uchytíme párátky a maso posypeme kmínem. |
4 | V pekáčku rozpálíme máslo se sádlem a naplněné maso dáme na omastek. Pekáč s masem dáme do předehřáté trouby, přilijeme 1-2 dl vody a za občasného polévání maso upečeme do zlatohněda. Pečeme přibližně 55-70 minut při 220 °C. |
5 | Když maso vyjmeme, výpek zjemníme máslem (2 lžíce). Pečeni nakrájíme na porce a podáváme. |
Poznámka
Vepřovou plněnou pečeni podáváme s bramborovou kaší nebo chlebem.