Recept

Plněná pečeně z Úpic

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32939

Ingredience

20 g Hrozinky
1 kávová lžička Kmín celý
1 šálek Křížaly (sušená jablka)
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 cl Rum
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová krkovička
1,2 dl Voda pitná
1 šálek Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 840 kcal
Kilojoule 3 515kJ
24% Sacharidy 86 g
64% Tuky 48 g
22% Sodík 449 mg
39% Bílkoviny 22 g

Plněná pečeně z Úpic postup přípravy receptu:

1

Vepřovou krkovici (bez kosti) vcelku omyjeme, osušíme a rozřízneme ji tak, že do ní uprostřed uděláme velkou kapsu. Maso uvnitř kapsy a z vnější strany osolíme a opepříme.

2

Šálek (2 dl) sušených švestek bez pecek, šálek křížal (sušená jablka) a 1/4 šálku hrozinek promyjeme v sítu a dáme do mísy. Zalijeme je studenou vodou (1 l) a 2 cl rumu na 30 minut.

3

Scezené ovoce promícháme a naplníme jím masovou kapsu. Konce uchytíme párátky a maso posypeme kmínem.

4

V pekáčku rozpálíme máslo se sádlem a naplněné maso dáme na omastek. Pekáč s masem dáme do předehřáté trouby, přilijeme 1-2 dl vody a za občasného polévání maso upečeme do zlatohněda. Pečeme přibližně 55-70 minut při 220 °C.

5

Když maso vyjmeme, výpek zjemníme máslem (2 lžíce). Pečeni nakrájíme na porce a podáváme.

Poznámka

Vepřovou plněnou pečeni podáváme s bramborovou kaší nebo chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept