Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 32940

Ingredience

200 g Brambory
1 špetka Chilli paprička sušená
1 ks Cibule
45 ml Olej olivový
0,5 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
90 g Ricotta
150 g Roketa
30 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
300 g Těstoviny Orecchiette
30 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 532 kcal
Kilojoule 2 226kJ
21% Sacharidy 77 g
23% Tuky 17 g
15% Sodík 303 mg
32% Bílkoviny 18 g

Orecchiette s roketou postup přípravy receptu:

1

V hluboké pánvi zahřejeme 15 ml oleje a nasypeme polovinu drobně pokrájené cibule. Smažíme na mírném ohni 5 minut, až je cibule měkká. Často mícháme. Vmícháme nakrájená rajčata, oregano a mleté chilli papričky. Přilijeme víno, osolíme a opepříme. Přikryjeme pánev poklicí a dusíme 15 minut, občas zamícháme.

2

Ve velkém hrnci uvedeme do varu osolenou vodu. Vložíme brambory nakrájené na kostičky a těstoviny. Promícháme a znovu uvedeme do varu. Snížíme teplotu a povaříme 15 minut, až jsou těstoviny uvařené.

3

Ve velké pánvi zahřejeme zbývající olej, nasypeme zbývající cibuli a nadrobno pokrájený česnek. Občas zamícháme a smažíme 3 minuty. Přimícháme listy rokety a za stálého míchání smažíme další 2 minuty. Až listy ovadnou, přilijeme rajskou omáčku a přidáme sýr Ricottu. Vše promícháme.

4

Hotové těstoviny s bramborami přeložíme do pánve s omáčkou a promícháme. Dle potřeby ochutíme solí a pepřem. Ihned podáváme s nastrouhaným parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept