Špagety s krůtou a sýrovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s krůtou a sýrovou omáčkou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 32941 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Hořčice v prášku |
350 g | Krůtí prsa |
75 g | Máslo čerstvé |
900 ml | Mléko plnotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
2 ks | Paprika sterilovaná |
1 špetka | Pepř černý mletý |
175 g | Špagety |
1 špetka | Sůl |
115 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 121,4mg |
Draslík | 524,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 81,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Krůtí prsa, Paprika sterilovaná, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice v prášku, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s krůtou a sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | V hluboké pánvi zahřejeme 1/3 množství másla, vložíme krůtí prsa nakrájená na tenké proužky. Osolíme a vydatně opepříme. Maso smažíme 5 minut na mírném ohni. Když je maso bílé, vložíme nakrájené proužky nakládané pečené papriky a promícháme. Vyjmeme z pánve a dáme stranou. |
2 | Troubu zahřejeme na 180 °C. Dle návodu na obalu uvaříme těstoviny. |
3 | Mezitím na pánvi, na které se smažilo maso, zahřejeme zbytek másla. Přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme 2 minuty, teplotu zvýšíme na střední stupeň. |
4 | Postupně přiléváme horké mléko, po každém přilití řádně promícháme. Uvedeme do varu a za stálého míchání vaříme, až je omáčka hustá a jemná. Přisypeme 2/3 nastrouhaného parmezánu a sušenou hořčici. Dle chuti osolíme a opepříme. Omáčku odstavíme z plotny. |
5 | Hotové těstoviny promícháme s 1/2 množství omáčky a směs přendáme do zapékací nádoby. Do zbylé omáčky přimícháme krůtí maso a vložíme do středu nádoby. Posypeme zbývajícím parmezánem a pečeme v předehřáté troubě 20 minut, až je sýr na povrchu pěkně křupavý. Podáváme horké. |