Recept

Krkonošská kotleta v bramboráku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 32942

Ingredience

1 kg Brambory
1,5 kávová lžička Kmín celý
0,5 polévková lžíce Majoránka
4 polévková lžíce Mouka polohrubá
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
1,5 dl Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Rajčata
1 polévková lžíce Sůl
4 ks Vejce slepičí
4 ks Vepřové kotlety
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 992 kcal
Kilojoule 4 152kJ
24% Sacharidy 85 g
72% Tuky 54 g
33% Sodík 654 mg
77% Bílkoviny 43 g

Krkonošská kotleta v bramboráku postup přípravy receptu:

1

Oloupané a omyté brambory nastrouháme do mísy na hrubém struhadle. Česnek oloupeme, utřeme a dáme ho k bramborům. Ještě přidáme hladkou mouku, vejce, kmín, pepř, majoránku a sůl (1/2 lžíce). Směs dobře promícháme.

2

4 vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme. Osolíme je (asi 1/2 lžíce), opepříme bílým pepřem a obalíme v polohrubé mouce.

3

V hlubší a větší pánvi (aby se tam vešly 2 kotlety) rozpálíme olej.

4

Potom 2 kotlety obalíme v bramborové směsi a ihned je vložíme na rozpálený olej. Trochu zmírníme teplotu a kotlety osmažíme z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 5-8 minut z každé strany. Stejně usmažíme i dalšími 2 porce. Usmažené kotlety dáme na papírovou utěrku, aby se do ní vstřebal přebývající tuk.

5

Kotlety ozdobíme rajčaty a podáváme.

Poznámka

Ke kotletám podáváme vždy čerstvou zeleninu: rajčata, listový nebo hlávkový salát, čerstvé okurky aj.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept