Krkonošská kotleta v bramboráku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krkonošská kotleta v bramboráku
Krkonošská kotleta v bramboráku
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 32942 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
6 stroužek | Česnek |
1,5 kávová lžička | Kmín celý |
0,5 polévková lžíce | Majoránka |
4 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1,5 dl | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
4 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 314,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,6mg |
Vitamín E | 16,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Kmín celý, Majoránka, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krkonošská kotleta v bramboráku postup přípravy receptu:
1 | Oloupané a omyté brambory nastrouháme do mísy na hrubém struhadle. Česnek oloupeme, utřeme a dáme ho k bramborům. Ještě přidáme hladkou mouku, vejce, kmín, pepř, majoránku a sůl (1/2 lžíce). Směs dobře promícháme. |
2 | 4 vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme. Osolíme je (asi 1/2 lžíce), opepříme bílým pepřem a obalíme v polohrubé mouce. |
3 | V hlubší a větší pánvi (aby se tam vešly 2 kotlety) rozpálíme olej. |
4 | Potom 2 kotlety obalíme v bramborové směsi a ihned je vložíme na rozpálený olej. Trochu zmírníme teplotu a kotlety osmažíme z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 5-8 minut z každé strany. Stejně usmažíme i dalšími 2 porce. Usmažené kotlety dáme na papírovou utěrku, aby se do ní vstřebal přebývající tuk. |
5 | Kotlety ozdobíme rajčaty a podáváme. |
Poznámka
Ke kotletám podáváme vždy čerstvou zeleninu: rajčata, listový nebo hlávkový salát, čerstvé okurky aj.