Benecké kotlety v bramboráku s pivním sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Benecké kotlety v bramboráku s pivním sýrem
Benecké kotlety v bramboráku s pivním sýrem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32944 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
700 g | Brambory |
6 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 kávová lžička | Majoránka |
0,5 dl | Mléko polotučné |
8 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,8 polévková lžíce | Sůl |
150 g | Sýr Krkonošský pivní |
4 ks | Vepřové kotlety |
120 g | Mouka pšeničná hladká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 70,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 43,1mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,6mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Kmín celý, Majoránka, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Sýr Krkonošský pivní, Vepřové kotlety, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Benecké kotlety v bramboráku s pivním sýrem postup přípravy receptu:
1 | Oloupané a omyté brambory nastrouháme do mísy na hrubém struhadle. Česnek oloupeme, utřeme a dáme k nastrouhaným bramborům. Přidáme hladkou mouku, mléko, kmín, pepř, majoránku a sůl (1/2 lžíce). Směs dobře promícháme. |
2 | 4 vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme (1/3 lžíce) a opepříme černým pepřem (1/2 lžičky). |
3 | V hlubší pánvi rozpálíme olej (4 lžíce) a kotlety z obou stran opečeme dozlatova. Opečené kotlety obalíme do bramborové směsi, do které jsme těsně před použitím nastrouhali pivní sýr. |
4 | V druhé pánvi si rozpálíme olej (4 lžíce) a obalené kotlety v bramborovém těstě osmažíme z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 5-8 minut z každé strany. Usmažené kotlety dáme na papírovou utěrku, aby se do ní vsákl přebytečný tuk. |