Recept

Lasagne s mořskými plody a sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 32945
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 stroužek Česnek
5 ks Hřebenatka
450 g Krevety tygří - loupané
7 plátek Lasagne
75 g Máslo čerstvé
600 ml Mléko plnotučné
50 g Mouka pšeničná hladká
2 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
4 g Šafrán
100 ml Smetana čerstvá ke šlehání
1 špetka Sůl
130 g Sýr Fontina
75 g Sýr Parmezán
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 703 kcal
Kilojoule 2 940kJ
7% Sacharidy 26 g
62% Tuky 46 g
39% Sodík 786 mg
100% Bílkoviny 56 g

Lasagne s mořskými plody a sýrem postup přípravy receptu:

1

Troubu zahřejeme na 190 °C. Hřebenatky a oloupané tygří krevety nakrájíme na sousta a rozložíme na talíř. Posypeme prolisovaným česnekem a dle potřeby osolíme a opepříme. V hluboké pánvi zahřejeme třetinu množství másla, vložíme hřebenatky a krevety. Za stálého míchání smažíme 2 minuty při střední teplotě, až krevety získají růžovou barvu. Vyjmeme pomocí naběračky a dáme stranou.

2

Do pánve přidáme zbývající máslo a necháme rozehřát. Přisypeme mouku a za stálého míchání smažíme 2 minuty na mírném ohni. Poté zvýšíme teplotu na střední stupeň a postupně přiléváme mléko. Po každém přilití řádně promícháme. Uvedeme do varu a za stálého míchání vaříme, až je omáčka jemná a velmi hustá. Přimícháme smetanu, víno, šafránový prášek a cayenský pepř. Osolíme, opepříme a omáčku odstavíme.

3

Třetinu omáčky nalijeme do zapékací mísy, poklademe polovinou plátků sýru Fontina a posypeme třetinou nastrouhaného parmezánu. Navrch rovnoměrně rozložíme polovinu osmažených hřebenatek a krevet. Poté zakryjeme polovinou plátků lasagní. Vrstvy opakujeme, nakonec zalijeme zbývající omáčkou a posypeme zbytkem parmezánu.

4

Lasagne pečeme v předehřáté troubě 40 minut, až bublají a mají zlatavý povrch. Před podáváním necháme 10 minut odstát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept