Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 3 Zimní rajská omáčka 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 32947
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 kávová lžička Bazalka
1 ks Celer řapíkatý
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
1 ks Mrkev kořen
60 ml Olej olivový
1 kávová lžička Oregano čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
800 g Rajčata
1 polévková lžíce Rajčatová pasta
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
90 ml Víno červené
1 hrst Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 267 kcal
Kilojoule 1 119kJ
5% Sacharidy 17 g
139% Tuky 104 g
14% Sodík 272 mg
11% Bílkoviny 6 g
Zimní rajská omáčka

Zimní rajská omáčka postup přípravy receptu:

1

Cibuli, celer a mrkev nakrájíme najemno. Můžeme použít i kuchyňský mixér.

2

Ve větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek nakrájený na plátky a na mírném plameni smažíme 2 minuty. Přidáme nakrájenou zeleninu a čerstvé bylinky. Za častého míchání smažíme 7 minut, až je zelenina měkká a mírně zlatavá.

3

Vložíme nakrájená rajčata, pastu ze sušených rajčat a cukr. Podle chuti osolíme, opepříme a přilijeme víno. Za stálého míchání uvedeme do varu a při mírné teplotě vaříme 45 minut.

4

Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Poté je slijeme a rozdělíme na talíře. Omáčku podle chuti dokořeníme a nalijeme na těstoviny. Ihned servírujeme, parmezán na dochucení podáváme zvlášť.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Zimní rajská omáčka
Omáčka byla výborná. Rajčata jsem rozmixovala a více dosladila. S vínem, tymiánem a oregánem to bylo vážně moc dobré. Díky za tip. Přidávám do oblíbených.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept