Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32954

Ingredience

Na pěnu
180 g Cukr krystal
1 špetka Sůl
8 ks Vaječný bílek slepičí
Na piškot
60 g Cukr krystal
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
60 g Mouka polohrubá
8 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
Na vymazání
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Na náplň
100 g Marmeláda višňová
700 ml Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 612 kcal
Kilojoule 2 559kJ
13% Sacharidy 48 g
55% Tuky 41 g
7% Sodík 131 mg
25% Bílkoviny 14 g

Řezy kardinál postup přípravy receptu:

1

V míse ušleháme pevný sníh z bílků, soli a cukru a rozetřeme ho do tří pruhů na vymazaný a vysypaný plech. Necháme mezery, kam vlijeme piškotové těsto.

2

Těsto připravíme ušleháním vajec se žloutky, cukrem do pěny, poté vmícháme mouku s kypřícím práškem. Těsto vlijeme mezi pruhy bílkového sněhu.

3

Těsto vložíme do trouby vyhřáté na 150°C a pečeme zhruba půl hodiny. Těsto necháme vychladnout.

4

Polovinu těsta natřeme višňovou marmeládou a pevně ušlehanou smetanou. Přikryjeme druhou polovinou těsta a natřeme ušlehanou šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept