Řezy kardinál - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řezy kardinál
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32954 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
Na pěnu | |
---|---|
180 g | Cukr krystal |
1 špetka | Sůl |
8 ks | Vaječný bílek slepičí |
Na piškot | |
60 g | Cukr krystal |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
60 g | Mouka polohrubá |
8 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Na vymazání | |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
Na náplň | |
100 g | Marmeláda višňová |
700 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 530,8mg |
Draslík | 201,6mg |
Vláknina | 600,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 61,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Cukr krystal, Kypřicí prášek do pečiva, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Marmeláda višňová, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řezy kardinál postup přípravy receptu:
1 | V míse ušleháme pevný sníh z bílků, soli a cukru a rozetřeme ho do tří pruhů na vymazaný a vysypaný plech. Necháme mezery, kam vlijeme piškotové těsto. |
2 | Těsto připravíme ušleháním vajec se žloutky, cukrem do pěny, poté vmícháme mouku s kypřícím práškem. Těsto vlijeme mezi pruhy bílkového sněhu. |
3 | Těsto vložíme do trouby vyhřáté na 150°C a pečeme zhruba půl hodiny. Těsto necháme vychladnout. |
4 | Polovinu těsta natřeme višňovou marmeládou a pevně ušlehanou smetanou. Přikryjeme druhou polovinou těsta a natřeme ušlehanou šlehačkou. |