Recept

Letní salát se zelenými fazolkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 32956

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Ciabatta
6 ks Cibulka jarní
2 ks Cuketa
150 g Fazolové lusky zelené
1 kávová lžička Máslo čerstvé
5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
80 g Špenát listový čerstvý
Zálivka
1 ks Bobkový list
1 špetka Cukr krupice
9 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 stroužek Česnek
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 300 kcal
Kilojoule 1 255kJ
5% Sacharidy 18 g
29% Tuky 22 g
22% Sodík 443 mg
17% Bílkoviny 10 g

Letní salát se zelenými fazolkami postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje, zlehka na něm opečeme šalotku a česnek. Přidáme papriku pokrájenou na proužky, bobkový list, tymián a 5 minut opékáme, dokud zelenina nezměkne. Pánev sundáme ze sporáku, přimícháme cukr a zbývajících 5 lžic oleje, směs přesuneme do mísy. Osolíme, opepříme a chutě necháme prolnout.

2

Jarní cibulky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Fazolky očistíme, 3 minuty je blanšírujeme v osolené vroucí vodě. Poté je vyjmeme a přelijeme je studenou vodou. Na pánvi rozpálíme olej a ciabattu nakrájenou na kostičky na něm dozlatova opečeme. Takto připravené krutony vysypeme na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.

3

Cuketu omyjeme, očistíme, nakrájíme na plátky. Zelenou papriku omyjeme, zbavíme semínek, nakrájíme na proužky. Na pánvi rozpálíme olej a máslo a cuketu s paprikou na něm opečeme. Přidáme fazolky, vše přesypeme do mísy. Špenát omyjeme a natrháme na kousky.

4

Na připravené talíře dáme veškerou zeleninu, posypeme bazalkou, zakápneme zálivkou. Zdobíme opečenou ciabattou a nastrouhaným parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept