Letní salát se zelenými fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Letní salát se zelenými fazolkami
Letní salát se zelenými fazolkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 32956 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Ciabatta |
6 ks | Cibulka jarní |
2 ks | Cuketa |
150 g | Fazolové lusky zelené |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
Zálivka | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
1 špetka | Cukr krupice |
9 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 13,5mg |
Draslík | 396,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Ciabatta, Cibulka jarní, Cuketa, Fazolové lusky zelené, Paprika zelená, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Bobkový list, Česnek, Cukr krupice, Paprika červená, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Letní salát se zelenými fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje, zlehka na něm opečeme šalotku a česnek. Přidáme papriku pokrájenou na proužky, bobkový list, tymián a 5 minut opékáme, dokud zelenina nezměkne. Pánev sundáme ze sporáku, přimícháme cukr a zbývajících 5 lžic oleje, směs přesuneme do mísy. Osolíme, opepříme a chutě necháme prolnout. |
2 | Jarní cibulky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Fazolky očistíme, 3 minuty je blanšírujeme v osolené vroucí vodě. Poté je vyjmeme a přelijeme je studenou vodou. Na pánvi rozpálíme olej a ciabattu nakrájenou na kostičky na něm dozlatova opečeme. Takto připravené krutony vysypeme na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk. |
3 | Cuketu omyjeme, očistíme, nakrájíme na plátky. Zelenou papriku omyjeme, zbavíme semínek, nakrájíme na proužky. Na pánvi rozpálíme olej a máslo a cuketu s paprikou na něm opečeme. Přidáme fazolky, vše přesypeme do mísy. Špenát omyjeme a natrháme na kousky. |
4 | Na připravené talíře dáme veškerou zeleninu, posypeme bazalkou, zakápneme zálivkou. Zdobíme opečenou ciabattou a nastrouhaným parmezánem. |