Jednoduchý recept

Roláda s čokoládovou šlehačkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 32960
Kategorie: Záviny, rolády

Ingredience

140 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Kakao
0,3 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
1 polévková lžíce Ořechy vlašské
7 ks Vaječný bílek slepičí
7 ks Vaječný žloutek slepičí
Na náplň
1 polévková lžíce Brandy peach
100 g Čokoláda hořká
2 polévková lžíce Cukr moučkový
2 polévková lžíce Káva instantní
500 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 balení Ztužovač šlehačky

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 477 kcal
Kilojoule 1 994kJ
9% Sacharidy 33 g
45% Tuky 34 g
4% Sodík 75 mg
20% Bílkoviny 11 g

Roláda s čokoládovou šlehačkou postup přípravy receptu:

1

V míse ušleháme pevný sníh z bílků s cukrem. Poté lehce vmícháme rozšlehané žloutky, kakaový prášek smíchaný s ustrouhanými ořechy a s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v mírně předehřáté troubě.

2

Upečené těsto položíme na vlhkou utěrku tak, aby pečící papír byl nahoře, abychom jej mohli sloupnout. Poté těsto i s utěrkou srolujeme do tvaru rolády a necháme vychladnout.

3

Mezitím připravíme náplň. Instantní kávu smícháme s brandy, šlehačku pevně ušleháme se ztužovačem, přimícháme cukr, nastrouhanou čokoládu a instantní kávu s brandy.

4

Vychladlou roládu rozbalíme, sundáme utěrku, plát rolády naplníme připravenou náplní a roládu znovu stočíme. Zabalíme ji do fólie a vložíme na chvíli do chladničky. Krájíme na šikmé řezy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept