Recept

Lasagne s masovými knedlíčky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 225 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 200 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 32963
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 kávová lžička Bazalka
1 ks Bobkový list
1 ks Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
300 g Hovězí maso mleté
7 plátek Lasagne
50 g Máslo čerstvé
750 ml Mléko plnotučné
50 g Mouka pšeničná hladká
1 ks Mrkev kořen
1 ks Muškátový oříšek
60 ml Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
50 g Strouhanka
1 špetka Sůl
75 ml Sýr Parmezán
1 kávová lžička Tymián čerstvý
1 ks Vejce slepičí
300 g Vepřové maso mleté

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 896 kcal
Kilojoule 3 749kJ
12% Sacharidy 42 g
194% Tuky 146 g
43% Sodík 850 mg
86% Bílkoviny 48 g

Lasagne s masovými knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Nejprve zhotovíme masové knedlíčky. Do velké mísy vložíme 175 g hovězího a 175 g vepřového mletého masa. Přidáme vejce, strouhanku, 30 ml nastrouhaného parmezánu, polovinu nakrájené petržele a jeden utřený stroužek česneku. Osolíme a opepříme.

2

Vše promícháme dřevěnou měchačkou a poté uhněteme rukama, až získáme jemnou a trochu lepkavou směs.

3

Omyjeme si ruce, opláchneme je studenou vodou, dlaněmi uválíme z masové směsi 60 velmi malých kuliček. Masové knedlíčky položíme na plech, necháme je 30 minut chladnout v lednici.

4

Mezitím nalijeme mléko pro bešamelovou omáčku do hrnce. Bobkový list natrháme a přidáme spolu s tymiánem do mléka. Mléko uvedeme k varu, odstavíme z plotny, přikryjeme poklicí a necháme louhovat.

5

Zhotovíme masovou omáčku. V hluboké pánvi zahřejeme polovinu oleje, vložíme jemně pokrájenou cibuli, mrkev, celer a utřený česnek. Smažíme na mírném ohni 5 minut, až je zelenina měkká, občas zamícháme. Přimícháme zbývající mleté hovězí a vepřové maso a smažíme na mírném ohni 10 minut. Často mícháme. Kousky masa od sebe oddělujeme.

6

Osolíme a opepříme, poté nasypeme nakrájená nakládaná rajčata, zbytek petržele a oregano s bazalkou. Důkladně promícháme, přikryjeme a dusíme na mírném ohni 50 minut, občas zamícháme.

7

Mezitím ve velké pánvi zahřejeme zbývající olej. Masové knedlíčky smažíme po várkách 7 minut na středním až prudkém ohni, aby byly osmahnuté ze všech stran. Pánví občas zatřeseme, aby se knedlíčky otočily. Hotové masové knedlíčky přendáme na papírové utěrky a necháme oschnout.

8

Troubu zahřejeme na 190 stupňů Celsia. Zhotovíme bešamelovou omáčku. Mléko prolijeme cedníkem, tymián a bobkový list odstraníme. Ve středním hrnci zahřejeme máslo, přisypeme mouku a smažíme 2 minuty. Stále mícháme.

9

Postupně přiléváme mléko, po každém přidání pořádně zamícháme šlehací metlou. Uvedeme k bodu varu, za stálého míchání vaříme, až je omáčka hustá a jemná. Přidáme nastrouhaný muškátový oříšek. Nakonec osolíme, opepříme, promícháme a odstavíme z plotny.

10

Třetinu masové omáčky nalijeme do větší mělké zapékací nádoby.

11

Přidáme polovinu masových knedlíčků, zalijeme třetinou bešamelové omáčky a zakryjeme polovinou plátků předvařených lasagní. Vrstvy opakujeme, navrch nalijeme zbývající masovou a bešamelovou omáčku.

12

Posypeme zbylým nastrouhaným parmezánem a pečeme 35 minut, až omáčka bublá a povrch je zlatavý. Před podáváním necháme 10 minut odstát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept