Recept

Zelené fazolky se sardelkami a kapary

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 13 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 32964

Ingredience

1 ks Bazalka
2 polévková lžíce Citronová šťáva
500 g Fazolové lusky zelené
40 g Kapary
4 polévková lžíce Olej olivový
100 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
10 ks Sardelové řezy
80 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 468 kcal
Kilojoule 1 957kJ
4% Sacharidy 16 g
34% Tuky 26 g
237% Sodík 5 g
80% Bílkoviny 45 g

Zelené fazolky se sardelkami a kapary postup přípravy receptu:

1

Fazolky omyjeme, očistíme, vložíme do osolené vroucí vody, kde je 3 minuty blanšírujeme. Poté fazolky slijeme, propláchneme studenou vodou, osolíme, opepříme a promícháme se 2 lžícemi olivového oleje.

2

Sardelky a kapary nakrájíme najemno, vložíme do salátové mísy, promícháme s citronovou šťávou a 2 lžícemi olivového oleje.

3

Bazalku opláchneme, lístky natrháme. Do mísy se zálivkou ze sardelek a kaparů vložíme fazolky, olivy a otrhané lístky bazalky. Před podáváním posypeme nastrouhaným parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept