Zelené fazolky se sardelkami a kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 13 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelené fazolky se sardelkami a kapary
Celkový čas: | 13 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 32964 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
500 g | Fazolové lusky zelené |
40 g | Kapary |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 ks | Sardelové řezy |
1 špetka | Sůl |
80 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 109,2mg |
Draslík | 908,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,2mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová šťáva, Fazolové lusky zelené, Sardelové řezy, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelené fazolky se sardelkami a kapary postup přípravy receptu:
1 | Fazolky omyjeme, očistíme, vložíme do osolené vroucí vody, kde je 3 minuty blanšírujeme. Poté fazolky slijeme, propláchneme studenou vodou, osolíme, opepříme a promícháme se 2 lžícemi olivového oleje. |
2 | Sardelky a kapary nakrájíme najemno, vložíme do salátové mísy, promícháme s citronovou šťávou a 2 lžícemi olivového oleje. |
3 | Bazalku opláchneme, lístky natrháme. Do mísy se zálivkou ze sardelek a kaparů vložíme fazolky, olivy a otrhané lístky bazalky. Před podáváním posypeme nastrouhaným parmezánem. |