Recept

Jablkové řezy s kakaem a polevou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 32965

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
200 ml Cukr krupice
4 ks Jablka
2 polévková lžíce Kakao
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
3 polévková lžíce Mléko polotučné
200 ml Mouka pšeničná hladká
400 ml Mouka pšeničná hrubá
200 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Soda jedlá
3 ks Vejce slepičí
Na plech
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Olej rostlinný
Na potření
2 polévková lžíce Marmeláda višňová
Na polevu
1 kávová lžička Citronová šťáva
180 g Cukr moučkový
1 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 788 kcal
Kilojoule 3 298kJ
34% Sacharidy 122 g
39% Tuky 29 g
6% Sodík 110 mg
21% Bílkoviny 12 g

Jablkové řezy s kakaem a polevou postup přípravy receptu:

1

Cukr, vejce, mléko a olej rozšleháme v míse, přisypeme citronovou kůru, skořici a kakao smíchané s oběma druhy mouky, sody a kypřícím práškem. Jako poslední vmícháme hrubě nastrouhaná jablka bez slupky a jádřinců. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme zhruba půl hodiny v předehřáté troubě. Že je těsto upečené, poznáme podle toho, že když do těsta vpíchneme naostřenou špejli, těsto se jí nechytá.

2

Vychladlé řezy tence potřeme marmeládou a poté bílkovou polevou. Necháme zaschnout.

3

Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem a citronovou šťávou, až poleva zbělá a za metlou se tvoří stopa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept