Horká řepa na medu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Horká řepa na medu
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 32968 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
3 ks | Červená řepa |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 ks | Pažitka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Citronová šťáva, Med včelí, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Horká řepa na medu postup přípravy receptu:
1 | Červenou řepu omyjeme, očistíme, nakrájíme na slabé nudličky. |
2 | Na větší pánvi červenou řepu nasucho opečeme, přidáme citronovou šťávu, minutu povaříme. Poté pokapeme medem a hořčicí a důkladně promícháme. |
3 | Pažitku nasekáme na větší kousky. |
4 | Na talíř rozložíme horkou červenou řepu a posypeme pažitkou. |