Okurkový salát jako předkrm - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurkový salát jako předkrm
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3297 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Okurka salátová |
20 g | Ořechy vlašské |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
6% Kalorie 118 kcal
Kilojoule 492kJ
1% Sacharidy 5 g
14% Tuky 11 g
2% Sodík 34 mg
4% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 20,6mg |
Draslík | 220,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurka salátová, Ořechy vlašské, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Okurkový salát jako předkrm postup přípravy receptu:
1 | Okurku omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky okurek smícháme s hustou kyselou smetanou. |
2 | Vše posypeme nahrubo nasekanými vlašskými ořechy. |