Jablkový závin z tvarohového těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkový závin z tvarohového těsta
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32973 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
Tvarohové těsto na pečivo [32967] | |
---|---|
40 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Sůl |
40 g | Tvaroh měkký |
Na náplň | |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
800 g | Jablka |
2 špetka | Skořice mletá |
Na potření | |
1 ks | Vejce slepičí |
Na posypání | |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
0,5 ks | Cukr vanilka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 48,9mg |
Draslík | 156,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Citronová kůra, Cukr krupice, Jablka, Skořice mletá, Vejce slepičí, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Tvaroh měkký, Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablkový závin z tvarohového těsta postup přípravy receptu:
1 | Tvarohové těsto na pečivo [32967]: |
2 | Tvaroh smícháme se změklým máslem, moukou a solí. Vypracujeme na vále hladké těsto, složíme ho natřikrát a znovu vyválíme, složíme a necháme pod fólií v chladničce půl hodiny odpočinout. Poté z těsta vyválíme tenkou placku a vykrajujeme různé tvary, které plníme nebo sypeme ořechy. |
3 | Z těsta vyválíme tenké placky, jednu přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, naplníme hrubě strouhanými jablky bez slupky a jádřinců. Jablka posypeme cukrem, citronovou kůrou a skořicí. Jablka přikryjeme druhou plackou, okraje přitiskneme, těsto potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě. |
4 | Upečený závin necháme mírně vychladnout a zasypeme moučkovým cukrem s vanilkou. |
Našla jsem si tady tento recept na závin, ale jak se říká, nemá ani hlavu, ani patu. :-( Tak chci na něj upozornit. Ze 40 g mouky, 40 g tvarohu a 40 g másla se neudělá těsto, které půjde rozválet a naplnit jablky o váze 800 g. V postupu bod 2. patří věta:"Poté z těsta vyválíme tenkou placku a vykrajujeme různé tvary, které plníme nebo sypeme ořechy." k jinému receptu. Postup bod 3: tohle není postup na závin. Bod 4: ani po upečení to nemůže být závin. Uf....zadělala jsem těsto z 250 g mouky, 250 g tvarohu, 250 g másla a špetky soli. Těsto se nemusí překládat , nenašla jsem rozdíl mezi překládaným a nepřekládaným. Rozdělila jsem na dva díly, vyválela na obdelníky a středem dala pás jablek, navíc jsem přidala rozinky. přeložila jsem z jedné strany a pak i z druhé , ale aby spoj byl dole. Výsledek je na obrázku. Při výrobě tohoto těsta je vždy stejný podíl hlavních ingrediencí, říká se mu někdy i trojtěsto.