Recept

Dušené nudle s jehněčím a omáčkou hoisin

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32980
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibulka jarní
115 g Fazolové lusky zelené
350 g Nudle vaječné
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kg Skopová kýta
1 špetka Sůl
2 ks Vejce křepelčí
Marináda
2 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička sušená
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka sójová
2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
2 kávová lžička Zázvor celý
Omáčka
1 kávová lžička Cukr třtinový
1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
1 polévková lžíce Ocet rýžový
1 polévková lžíce Omáčka Hoisin
2 polévková lžíce Omáčka sójová
0,5 ks Pomeranče
2 polévková lžíce Víno rýžové čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 932 kcal
Kilojoule 3 901kJ
24% Sacharidy 87 g
56% Tuky 42 g
7% Sodík 147 mg
89% Bílkoviny 50 g

Dušené nudle s jehněčím a omáčkou hoisin postup přípravy receptu:

1

Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, vložíme nudle a vaříme 2 min. Scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme oschnout a odložíme.

2

Kotletu nakrájíme na cca 5 cm velké medailonky. Všechny přísady na marinádu smícháme v mělkém talíři (česnek rozmačkáme, zázvor nastrouháme), vložíme do ní maso a necháme marinovat min 4 h., nejlépe do druhého dne.

3

Ve větším hrnci rozpálíme olej, medailonky na něm osmahneme cca 5 min. dohněda a přilijeme vodu tak, aby byly ponořené. Přivedeme k varu, odstraníme vzniklou pěnu a na mírném ohni poté cca 40 min. vaříme doměkka.

4

Mezitím uvaříme vejce natvrdo, uvaříme fazolové lusky a připravíme omáčku. Kukuřičný škrob smícháme ve větší misce s kůrou nastrouhanou z pomeranče, šťávou z pomeranče a s ostatními přísadami. Přidáme maso a důkladně promícháme. Nakonec vložíme k masu nudle a fazolové lusky. Krátce povaříme, ochutíme solí a pepřem.

5

Pokrm rozdělíme na talíře, každý doplníme půlkou natvrdo uvařeného vajíčka, posypeme nasekanou cibulkou a podáváme.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby na marinování - min. 4 h.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept