Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 32981

Ingredience

1 hrst Bazalka
1 ks Cibule
25 g Máslo čerstvé
15 ml Olej olivový
3 ks Paprika sterilovaná
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 hrst Roketa
60 ml Smetana čerstvá ke šlehání
75 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
50 g Těstoviny Vermicelli
6 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 440 kcal
Kilojoule 1 842kJ
8% Sacharidy 29 g
37% Tuky 28 g
205% Sodík 4 g
37% Bílkoviny 21 g

Omeleta s těstovinami postup přípravy receptu:

1

Troubu zahřejeme na 190 stupňů Celsia. Těstoviny vaříme 8 minut v hrnci s vroucí osolenou vodou.

2

Vejce rozklepneme do mísy, přilijeme smetanu, lístky bazalky a pokrájenou petržel. Přimícháme dvě třetiny nastrouhaného parmezánu, dle chuti osolíme a opepříme.

3

Slité těstoviny necháme okapat. Nakrájíme je na menší kousky a přimícháme do vaječné směsi. Promícháme a odstavíme.

4

V zapékací nádobě zahřejeme olej s máslem. Přisypeme cibuli nakrájenou na kolečka. Často mícháme a vaříme na mírném ohni 5 minut, až je cibule měkká. Poté vložíme nakládané pečené papriky nakrájené na proužky. Nakonec do směsi přidáme utřený česnek.

5

Do pánve nalijeme směs vajec a těstovin. Vše promícháme. Dále již nemícháme a smažíme na mírném až středním plameni 5 minut, až omeleta začíná tuhnout. Navrch nasypeme zbylý parmezán a zapékáme v troubě 5 minut, až je omeleta hotová. Před podáváním necháme 5 minut odstát. Nakrájíme na díly, podáváme teplé či studené ozdobené lístky rokety.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept