Recept

Kuřecí roláda z Harrachova

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 32986

Ingredience

80 g Anglická slanina
3 ks Cibule
2 polévková lžíce Hořčice
4 polévková lžíce Hrášek
1 polévková lžíce Koření Staročeské
1 ks Kuře
2 ks Mrkev kořen
150 g Máslo čerstvé
2 ks Okurky nakládané
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
2,5 dl Vývar drůbeží
80 g Šunkový salám

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,038 kcal
Kilojoule 4 344kJ
4% Sacharidy 14 g
254% Tuky 191 g
111% Sodík 2 g
112% Bílkoviny 63 g

Kuřecí roláda z Harrachova postup přípravy receptu:

1

Vajíčka uvaříme natvrdo (10 minut v 1/2 litru vody), poté je oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky. Mrkev očistíme a rozkrojíme podélně na polovinu. Oloupanou cibuli pokrájíme na osminky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.

2

Očištěné a omyté kuře vykostíme a tak získáme celistvý plát masa, který lehce naklepeme. Osolíme ho z obou stran, vnitřní stranu opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Poklademe na něj plátky anglické slaniny, plátky šunkového salámu, pokrájená vajíčka, mrkev, mražený hrášek, sladkokyselé okurky a cibuli. Poté celou plochu posypeme petrželkou. Všechny ingredience položíme vedle sebe tak, aby při krájení vznikla barevná mozaika. Poté maso svineme do rolády, upevníme nití a celou posypeme Staročeským kořením.

3

Roládu dáme do pekáče vymazaného máslem. Máslo pokrájíme na plátky, které poklademe na roládu.

4

Podlijeme ji kuřecím vývarem a pečeme v troubě za občasného polévání vypečenou šťávou.

5

Přibližně 15 minut před koncem pečení oloupeme další 2 cibule. Pokrájíme je nadrobno, přidáme do výpeku ke kuřeti a osmažíme ji dozlatova.

6

Upečenou roládu zbavíme nití a pokrájíme ji na úhledné plátky. Přílohy k roládě poléváme výpekem.

Poznámka

Podáváme podle chuti s bramborem, bramborovou kaší a zeleninovými saláty. Vychladlou roládu můžeme použít na studenou mísu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept