Recept

Taštičky s vepřovou náplní

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 32989
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
350 g Listové těsto
1 ks Okurka salátová
1 l Olej rostlinný
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
1 ks Vejce slepičí
115 g Vepřové maso mleté

Nutriční hodnoty jedné porce

92% Kalorie 1,816 kcal
Kilojoule 7 596kJ
7% Sacharidy 26 g
253% Tuky 190 g
3% Sodík 66 mg
15% Bílkoviny 9 g

Taštičky s vepřovou náplní postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme nádivku. V pánvi rozpálíme olej a 3-4 minuty na něm osmahneme nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek a nasekaný tymián. Přidáme mleté maso, zaprášíme sladkou paprikou, za stálého míchání restujeme do zhnědnutí masa. Ochutíme solí, pepřem, přemístíme do mísy, necháme vychladnout. Nakonec přidáme natvrdo uvařené vejce, nakrájenou okurku a nasekanou petrželku.

2

Těsto na pomoučené pracovní ploše prohněteme a rozválíme na čtverec o straně cca 40 cm. Z něj vykrojíme 12 placek. Doprostřed každé dáme lžíci nádivky, okraje navlhčíme vodou a přehneme tak, aby vznikla taštička.

3

Ve velké pánvi nebo fritovacím hrnci rozpálíme olej na teplotu 190 °C, postupně vkládáme taštičky a smažíme 1-2 minuty do zlatohněda. Po vyjmutí necháme okapat na papírové utěrce a uchováme teplé nebo ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept