Mořská štika na žampionech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořská štika na žampionech
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 32990 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
750 g | Mořská štika - filety |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Niva (Rokfór) |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 91,9mg |
Draslík | 679,7mg |
Vláknina | 979,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mořská štika - filety, Olej rostlinný, Pažitka, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořská štika na žampionech postup přípravy receptu:
1 | Filety osolíme a opepříme. Žampiony očistíme, nakrájíme na tenké plátky, nivu hrubě nastrouháme, pažitku drobně nasekáme. |
2 | Filety vložíme do hlubší pánve na rozpálený olej a smažíme. Když filety otočíme, přisypeme k nim žampiony a smažíme. Před koncem smažení zasypeme filety sýrem, přiklopíme a necháme sýr roztavit. Na talíři rybu posypeme pažitkou. |