Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32991
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

60 g Máslo čerstvé
750 ml Mléko plnotučné
85 g Mouka pšeničná - Semolina
75 g Mozzarella
3 g Muškátový oříšek
5 g Pepř černý mletý
15 g Petržel - nať
130 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
150 g Sýr Parmezán
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 621 kcal
Kilojoule 2 600kJ
8% Sacharidy 29 g
59% Tuky 44 g
55% Sodík 1 g
50% Bílkoviny 28 g

Gnocchi alla romana postup přípravy receptu:

1

Mléko, polovinu muškátového oříšku, sůl a pepř smícháme v hrnci, uvedeme do varu, potom ztlumíme oheň a postupně vmícháme semolinu. Za občasného zamíchání směs vaříme 5-10 minut do zhoustnutí.

2

Necháme trochu vychladnout, pak do něj vmícháme vejce a 100 g parmezánu. Hotové těsto rozetřeme na plech a uložíme asi na hodinu do chladničky, aby ztuhlo.

3

Z těsta vykrájíme kolečka (noky) o průměru asi 4 cm, rozložíme je na tukem vytřený plech. Pokapeme rozehřátým máslem, zalijeme smetanou. Zbylý parmezán smícháme s mozzarellou a směsí noky posypeme. Okořeníme zbylým muškátovým oříškem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C 20-25 minut dozlatova. Před podáváním ozdobíme jednotlivé porce petrželkou.

Poznámka

Ideálním doplňkem k nokům po římsku je buď hlávkový salát, nebo míchaný salát ze sezonní zeleniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept