Pečená mořská štika s pomeranči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená mořská štika s pomeranči
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32992 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 kávová lžička | Citronová šťáva |
200 g | Krevety tygří - loupané |
600 g | Mořská štika - filety |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
4 plátek | Pomeranče |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 plátek | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 311,7mg |
---|---|
Cholesterol | 111,9mg |
Draslík | 393,1mg |
Vláknina | 66,0mg |
Vitamín A | 107,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Mořská štika - filety, Pomeranče, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená mořská štika s pomeranči postup přípravy receptu:
1 | Filety osolíme, pokapeme citronovou šťávou, dáme péct v ohnivzdorné míse vymazané olejem. Trouby předehřejeme na 240 °C a pečeme zhruba čtvrt hodiny. |
2 | Poté mísu z trouby vyndáme, na každou porci ryby položíme plátek oloupaného pomeranče bez jader, lžíci rozmrazených krevet, přikryjeme plátkem sýra. Filety vrátíme do trouby a zapékáme, až sýr zezlátne. |
Poznámka
Jako přílohu volíme brambory připravené na libovolný způsob.