Mořský ďas na cibuli a víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský ďas na cibuli a víně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 32993 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
800 g | Mořský ďas |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno bílé |
Na potření | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 123,3mg |
Draslík | 913,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 217,5mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Mořský ďas, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský ďas na cibuli a víně postup přípravy receptu:
1 | Osolené porce ryby zaprášíme paprikou, obalíme v mouce a protáhneme rozšlehaným vejcem. Porce smažíme v rozpáleném oleji s máslem. |
2 | Poté dáme dvě lžíce vysmaženého tuku do ohnivzdorného pekáče, do něhož jsme vyskládali polovinu cibule nakrájené na kolečka. Na cibuli položíme porce ryby, překryjeme je druhou polovinou cibule, podlijeme vínem a pečeme v troubě. V průběhu pečení porce ryby zakapeme rozpuštěným máslem. |