Recept

Gnocchi s tomatovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 32995

Ingredience

Rajčatová omáčka
10 g Bazalka
80 g Celer řapíkatý
60 g Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
120 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
850 g Rajčata
5 g Sůl
Bramborové noky
1 kg Brambory
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
35 g Sýr Parmezán
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 468 kcal
Kilojoule 1 959kJ
21% Sacharidy 74 g
89% Tuky 67 g
29% Sodík 575 mg
33% Bílkoviny 18 g

Gnocchi s tomatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Nakrájenou cibuli, celer a kolečka mrkve smažíme, průběžně promícháváme na oleji. Přidáme rajčata a cukr, osolíme a opepříme. Omáčku přivedeme k varu, potom stáhneme oheň na minimum a omáčku asi 20 minut vaříme. Dáme ji vychladnout a po částech ji rozmixujeme. Přidáme bazalku a odložíme.

2

Oloupané brambory uvaříme doměkka ve vodě. Scedíme je a rozmačkáme na hladkou kaši. Do kaše vmícháme vařečkou změklé máslo, mouku a vejce. Necháme vychladnout.

3

Těsto dáme na pomoučený vál, rozdělíme na poloviny. Z každé poloviny utvoříme váleček o průměru asi 3 cm. Nakrájíme jej na kousky, každý kousek stlačíme zadní stranou.

4

Noky postupně vaříme ve slané vodě asi 2 minuty, dokud nevyplavou k povrchu. Potom je vyjmeme a dáme na talíře. Podáváme s rajčatovou omáčkou a nastrouhaným parmezánem. Jednotlivé porce můžeme ozdobit čerstvými bylinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept