Gnocchi s tomatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gnocchi s tomatovou omáčkou
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 32995 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Rajčatová omáčka | |
---|---|
10 g | Bazalka |
80 g | Celer řapíkatý |
60 g | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
120 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
850 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
Bramborové noky | |
1 kg | Brambory |
30 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
35 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 110,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer řapíkatý, Cibule, Cukr krupice, Rajčata, Sůl, Brambory, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gnocchi s tomatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Nakrájenou cibuli, celer a kolečka mrkve smažíme, průběžně promícháváme na oleji. Přidáme rajčata a cukr, osolíme a opepříme. Omáčku přivedeme k varu, potom stáhneme oheň na minimum a omáčku asi 20 minut vaříme. Dáme ji vychladnout a po částech ji rozmixujeme. Přidáme bazalku a odložíme. |
2 | Oloupané brambory uvaříme doměkka ve vodě. Scedíme je a rozmačkáme na hladkou kaši. Do kaše vmícháme vařečkou změklé máslo, mouku a vejce. Necháme vychladnout. |
3 | Těsto dáme na pomoučený vál, rozdělíme na poloviny. Z každé poloviny utvoříme váleček o průměru asi 3 cm. Nakrájíme jej na kousky, každý kousek stlačíme zadní stranou. |
4 | Noky postupně vaříme ve slané vodě asi 2 minuty, dokud nevyplavou k povrchu. Potom je vyjmeme a dáme na talíře. Podáváme s rajčatovou omáčkou a nastrouhaným parmezánem. Jednotlivé porce můžeme ozdobit čerstvými bylinkami. |