Dušený tuňák s křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený tuňák s křenem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 32996 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Křen |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
400 g | Nudle špenátové |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 plátek | Tuňák obecný |
120 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 139,0mg |
Draslík | 671,8mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Křen, Nudle špenátové, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuňák obecný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušený tuňák s křenem postup přípravy receptu:
1 | Osoleného tuňáka zaprášíme paprikou a smažíme na rozpáleném oleji. Osmaženého tuňáka přeložíme na talíř a držíme na teple. Do pánve, kde se tuňák smažil, osmažíme drobně pokrájenou cibuli, na ni vložíme zpět tuňáka, podlijeme a chvíli dusíme. |
2 | V mezičase uvaříme podle návodu na obalu zelené nudle. Uvařené scedíme, necháme řádně okapat a v míse smícháme s máslem a jemně nastrouhaným křenem. |
3 | Tuňáka vyjmeme ze šťávy a servírujeme na porci zelených nudlí. Šťávu z tuňáka podáváme v omáčníku. |